“İşte 'insan vücudu', keşifim”

Actinopteri

New member
“İnsan vücudu, bu yıl, operasyonlar ve rehabilitasyonun bu yılını yapılan son geziyi keşfettim. Bir bakteri bana bir kemik saldırdı, 4 litre kan kaybettim … '4 Temmuz'da doğdu' gibi görünüyor. Sonra gelen ilk şey şarkılardı, bedenle ilgilendiler. “Lorenzo Jovanotti, Milano'daki Lirik Tiyatrosu Giorgio Gaber'de her zamankinden daha uygun görünüyor, burada insan vücuduna 31 Ocak'ta çıkıyor. Sanremo festivali, bir alkışla karşılaşılan sahnede yükseliyor, onu 'Büyük Duygu' notlarına, yeni albümün şarkısına ve son birkaç yılın bazı önemli aşamalarının geri çekildiği bir video , Jova Beach Partisi'nin başarısından, Santo Domingo'daki bisiklet kazasına, femur ve klavikanın bozulması ve “işler kırıldıklarında ve kayıp olduklarında onları düşünüyor. Daha önce hiç düşünmedim ya da ilkel bir şekilde yaptım ve hava gibi bir şeyleri fark ettiğiniz doğrudur ”.

Yeni albüm 'Oh, Life!' ve 'Il Disco del Sole'den üç yıl, parça listesini oluşturan 15 şarkı, hepsi birbirinden farklı ve tek bir gövdenin her bir parçasıDoğudan Akdeniz'e, Latin Amerika'ya kadar değişen kontaminasyonlar arasında. Jovanotti'nin on beşinci kez yeniden doğduğu görünen özgürlük ve özgünlükten bahseden müzikal bir yolculuk, bu sefer yeni bir müzik yapmanın yolunu bile düşünüyor. Jova'nın işbirliği yaptığı üç yapımcı, her şarkıya 'terzilik' bir elbise vermek için: Geçmişte Lorenzo ile müzik ve 'Montecristo' prodüksiyonunu imzalayan yeni çağ için işbirliği yaptığı Dardust. dışarı ',' ayrı bir dünya ',' senin yaprakları ',' evren ',' büyük duygu ',' insan vücudu '. Ve sonra, yıllar geçtikçe iyi kan ürettiği Michele Canova, şimdi, Safari ve Lorenzo 2015 CC ve 'Halkım'ın ses kıyafetlerinin' şempanze ',' Celentano 'harika Korku '(Davide Rossi kemerleriyle ikincisi) ve' If ve olmadan 've' 101 'olmadan ürettiği Federico Nardelli ile eşi görülmemiş bir işbirliği.

Her iz, çağdaş sesler, reggaeton ritimleri, hip-hops, açık yürekli ve içgözlemli metinlerle kişisel ve evrensel bir yolun aşamasıdır. Sadece güzellik açısından zengin bir diske hayat veren görünür kontrastlar. Albüm başlığı Jovanotti, şarkılardan önce bile ilk doğan oldu. “Cerrah Koridorunun Oyunu'nu düşündüm (kapakta da duruyor, editörün notu) Tanıdığım insanlar arasında bir anket yaptım – açıklıyor – bunun çocukluğumun özel bir görüntüsü olmadığını gördüm, ancak herkes bunu biliyordu. Kapak için kızım bana orijinal eskizdeki boksörlerin kırmızı olduğunu ve bana 'Neden' Başkan için Jovanotti 'kapağına aynı şeyi koymuyorsun? Ve böylece çizgili oldular ”.

'İnsan Vücudu', Earone sıralamasının ilk noktasına doğrudan girilen 'Montecristo', daha çok İtalyan radyoları tarafından oynanan bir şarkı ve Lyric sahnesinde Jova'nın tarihi için 'uzanan' anormal şarkı tarafından girildi. Jazz Manouche yapan Milanese bir grup olan Six on Six ile birlikte öneriyor. “Çok romantik şarkı şarkıları yazmaya başladım çünkü hayatım aşıktı. Beden her şeydir, dünyada yaşadığımız araç, sağlıklıyız, kırılırız ve savunmasızız“. Bisikletle düşmenin deneyimi ve uzun rehabilitasyon bir anı gibi görünüyor ve Jovanotti (hala) olumlu düşünüyor. İnsan vücudu, rehabilitasyon sırasında, Gilgamesh'ten Homeric şiirlerine kadar çok şey okudum, ancak İncil aynı zamanda Mesih'in Hıristiyanından bahsediyor … ve sonra Walt Whitman, Pinocchio, Assisi Francis. O 'Eşkem'. Platon'un kafesi.

Albüm, Jovanotti'nin Ses Evreninde gerçek bir yolculuk: toplam 56 dakika ve 58 saniye boyunca 15 bölüm. Piyano, gitar rpm, afrobeat ve amapiano ritimlerinin sıcak notaları arasında, 'Yapraklarınız', kemerler ve yavaş melodilerde olduğu gibi, 'Celentano' öne çıkıyor, iki tekerlek üzerinde keşfedilen topraklar boyunca bir hip-hop vuruşu ve Kozmopolit titreşimleri. “Adriano'ya olan aşkım sınırsız – ortaya çıkıyor – TV'de ne yaptığını düşünüyorum … o zaman arkadaş olduk, benim için çok güçlü hissettiğim bir sevgisi var. Bu belki de albümün en rap parçası, Bana Kafkasya'nın doğusunda bir yolculuk olan gerçek bir hikaye anlatıyorum ve yerel halk İtalyan olduğumu anladığında “İtalyanca, Celentano, Ferrari ….” Kendini ayırmadığı 'Jova' tiyatrosunun sahnesi: Albümün son parçasında ve başlık parçasının son parçasında mevcut olan Sirtaki'yi şarkı söylüyor, sallıyor, dans ediyor ve girişim ediyor, 'The Human Vücudu', yavaş yavaş çılgın bir parti parçası haline geliyor , Dionysian ve özgürleştirici, geleneksel Akdeniz danslarının ritmini oynak ve pop yoluyla hatırlatan bir melodi ile bir ode. , Canlı Güçlüdür “. Bu üç dakikalık gezi, 1964'te Michael Cacoyannis'in büyük ekrana getirdiği Nikos Kazantzakis'in romanı 'Zorba il Greco' dan esinlenmiştir. Amaç ayaklarıma geri dönüp dans etmekti “.

Albümün sunumu sırasında duyuru, Palajova tarihlerinin uzun toplantısında, takvimde zaten 26 satılan, Milano'daki iki yeni etkinliğin 12 ve 13 Mayıs'ta satışa sunulduğunu ortaya çıkardı. “İlk kez sadece elektrik jeneratörleri tarafından tamamen güçlendirilecek”, sahnenin kesinlikle kalabalık olacağını açıklıyor. “Bu yıl 14 yaşındayız – diyor – en büyük grup, Bass On Basso da dahil olmak üzere inanılmaz bir takım ve fantastik korolara da sahip olacağız. Eski bir şekilde bir konser olacak, 80'lerin Prensi'ni düşünüyorum -90 ya da e-sokak bandına. İki buçuk saatlik atom başarılarını hayal kırıklığına uğratacağız ve bence çok güzel olacak. Zaten testler sırasında, “taşındım, çünkü 'Cennet'teyim' diye düşündüm. Sahnede olmak için ihtiyaç olduğunu nasıl? Çılgın müzisyenler” diye itiraf ediyor. Bir önizleme ayrıca ON Tour'da görünecek ve bu kez Dior'un yaratıcı direktörü Maria Grazia Chiuri tarafından imzalanan görünümlerle de ilgilidir.2022'de Jova Beach Partisi'nin sahne kostümlerini zaten yapan. Bu arada, kesin olan Jovanotti için bundan daha iyi bir geri dönüş olamayacağıdır. (Federica Mochi tarafından).