Verdone'dan Banfi'ye, Comicittà'ya, auteur çizgi roman sinemasına

Actinopteri

New member
İtalyan komedisinin bir parterre de rois'i ilk baskısı için dün Roma'daki Palazzo dei Congressi'yi canlandırdı. Komediauteur komedi sinemasına adanan festival. Eur Culture (Eur SpA), Pantheon Kültür Derneği tarafından Roma Capitale ve Kültür Bakanlığı işbirliğiyle düzenlenen etkinlikte kutlama anları, saygı duruşu ve sahnede komik anekdotlar yaşandı. Gün konuşmasıyla açıldı Lino BanfiUzun kariyerini anılar ve hikayelerle takip eden, ardından Kahkaha Prensi'nin torunu Elena De Curtis tarafından Totò'ya dokunaklı bir saygı duruşunda bulunulan kişi. Sonra sıra geldi Carlo Verdone'Balayı' filminin otuzuncu yılı kutlandı ve filmde kullanılan BMW M3 Cabrio'nun sergilenmesiyle tamamlandı.

Romalı aktöre şu ödül verildi: Pietro Germi Ödülü “Komedi sanatına olağanüstü katkılarından dolayı”, ünlü yönetmenin kızı Marialinda Germi'nin huzurunda. Duygusal bir Verdone, Germi'ye olan hayranlığını dile getirdi: “Pietro Germi, İtalyan komedisinin büyük ustaları arasında en sevdiğim yönetmenlerden biri: onun adını taşıyan bir ödül almak benim için gerçek bir onur” dedi Romalı aktör. .

Etkinlikte ayrıca ödül töreni de gerçekleşti. Maurizio Battista “Komedisinin tarzı ve iletişimsel enerjisi nedeniyle” Comicittà Özel Ödülü'ne layık görüldü. Enrico Beruschi 'Harika Bir Hayat' kitabını tanıttı. Gigi Proietti'ye saygı duruşunda bulunulduEditörlüğünü Carlotta Proietti'nin yaptığı “Le favole nel sack” kitabından alınmış yayınlanmamış bir ses kaydı ve kızı Susanna'nın illüstrasyonları eşliğinde. Büyük Romalı aktörün eşi Sagitta Alter de odadaydı. (FOTOĞRAF)

Dahil olmak üzere çok sayıda yıldız mevcuttu. Edwige Fenech, Milena Vukotiç, Elena Tricoli, Andrea Roncato, Paola Minaccioni ve Francesca Reggiani. Elisabetta ve Pierfrancesco Villaggio, komedyene babaları Paolo'nun adını taşıyan ödülü takdim etti Laura Formenti. Kendisinin de altını çizdiği gibi iyi mizah dolu bir gün Ezio Greggiosanat yönetmeni Mario Sesti ile birlikte: “İroni, istemeden de olsa büyük gerçekleri gizler. Roma'da üst düzey bir iyi mizah festivali eksikti. Ekibimle birlikte büyük bir heyecanla katıldık. Komik auteur sinemasına adanan ilk festival olan Comicittà projesiyle gurur duyuyorum ve yıllar geçtikçe büyüyeceğine eminim.”