Sam Claflin'den Jeremy Irons'a Monte Cristo Kontu: uluslararası oyuncu kadrosu

Actinopteri

New member
(Adnkronos/Cinematografo.it) İki buçuk yıllık çalışma, uluslararası oyuncu kadrosu, büyük ülkelerde satışlar bekleniyor: 'Monte Cristo Kontu' Roma Film Festivali'ne taşındıktan sonra bu gece 13 Ocak Pazartesi prime time'da geliyor Rai 1'de. Klasikten Alexander DumasEtkileyici bir Rai Fiction ve Palomar yapımı – Roma'da, serinin pek çok mekanından biri olan Palazzo Farnese'deki Fransız Büyükelçiliği'nde sunulmuştur – haksız yere hapsedilen ve kimliğe bürünerek kaçmayı başaran genç denizci Edmond Dantes'in intikamını anlatır. aslında Monte Cristo Kontu'nun.

Danimarkalı yönetiyor

Fatura Ağustos

'Pelle dünyayı fethediyor' filmiyle Oscar ödüllü: “Bana bunu teklif ettiklerinde hiç şüphe yoktu: Kabul ettim çünkü sekiz bölüm olay örgüsünün karmaşıklığını korumamıza izin veriyor. Romana sadık kaldık ama aktarım yaparken özgür davranmak en iyi kuraldır. Ana tema elbette intikam, ama her şeyden önce karakterler arasındaki ilişkileri keşfetmek ilgimi çekti, ki bunlar her zaman günceldir.”

Baş karakter İngilizlerin yerinde ve kılık değiştirmiş halde Sam Claflin, 'Açlık Oyunları', 'Yeniden Yaz' ve 'Enola Holmes'un eski yıldızı: “Harika bir rol, böyle bir fırsat nadiren karşıma çıkar. Romanı biliyordum ama diğer uyarlamalarını hiç görmemiştim. Ve yanıltılmamak için bu cazibeye direndim.” Çok sürükleyici bir yorum: “Büyük bir fiziksel hazırlık, entelektüel katılım ve saatlerce süren bir makyaj gerektiriyordu, ama hayata farklı bakmamı sağlayan inanılmaz bir deneyim“. Karakter hakkında net fikirleri var: “Edmond'un adanmışlığına ve savaşma yeteneğine hayranım ama kesinlikle onun gibi intikamcı değilim. Asıl zorluk, özellikle fırtına gibi bir sahnede (kışın ortasında Malta'da çekildi, ed.) asla zirveye çıkmayacak sakinliği bulmaktı. Bille ve oyuncularla çalışmak benim için bir nimetti.”

Avrupa çapında bir oyuncu kadrosu (her şeyden önce

Başrahip Faria rolünde Jeremy Irons'ın yanı sıra Harry Taurasi, Ana Girardot, Mikkel Boe Følsgaard, Blake Ritson) da dikkat çekici bir İtalyan varlığıyla karşımıza çıkıyor. Başlangıç Michele Riondinodizide Kont'un sadık hizmetkarı Jacopo'yu canlandıran kişi: “Dönem kostümleriyle çalışmak karakterle mesafe yaratmanıza olanak tanıyor: Billie, ortamı bozulmadan bırakarak büyülü bir atmosfer yaratmış. Asla sıkıcı olmayan bir set, burada izleniyoruz Birbirimizden öğrendiğimiz çok şey var: Biz İtalyanlar için bu yeni ve öğretici bir deneyimdi.”

Lino Guanciale eşkıya Luigi Vampa'dır: “Her şeyin ters yönde gittiği bir dünyada (oyuncu, tanınmış bir kitabın başlığını alıntılamaktan kaçınmak için kısa bir ifade kullandığını özellikle belirtmekte isteklidir, ed.), ahlaki kuralları olan bir suçludur. Benim için parlak ve hicivli melodilere dokunmak için bir fırsattı. Asıl tema intikam değil, intikamın gücü: nedenleri, sonuçları, iktidardakilerle olan işlevsiz ilişkiler”. Kadroda ayrıca Albert de Morcerf (“Kont ile düşmanları arasında bir köprü, kendisini çevreleyen çürümeyi fark etmeyen bir kurban”) rolündeki Nicolas Maupas ve Hermine Danglars'a hayat veren Gabriella Pession (“Modern bir karakter”) yer alıyor. kadın ama anneliği reddetmeye zorlandığı için toplum tarafından boğuluyor”). Rai'ye taşınmasının ardından Monte Cristo Kontu, Palomar'lı Nicola Serra'nın açıkladığı gibi dünya çapında satışa sunulacak. Ve Rai Fiction'ın yönetmeni Maria Pia Ammirati'nin “romanın kesin uyarlaması” olmasını umuyor.

Ayrıca okuyun