“Başka çocuğum olmayabilir, ona bazı sorular sorma.” Sosyal medyada patlama

Actinopteri

New member
Paola Turani kendisini yakından ilgilendiren hassas bir konu hakkında konuşmak için geri döndü:kısırlık. Instagram'da uzun bir paylaşım yapan fenomen, yorumlar arasında aldığı bazı aydınlatıcı sorulardan yola çıkarak konuyu tartıştı.

Paola Turani'nin patlaması

Paola Turani tarafından yayınlanan ve oğlu Enea'nın evin iki küçük köpeği Nadine ve Gnomo ile oynarken ön planda göründüğü videonun altına takipçiler “Enea'nın küçük bir kardeşe ihtiyacı var” yorumunu yaptı. Paola Turani'nin Instagram profilindeki uzun çıkışı şöyle başlıyor: “Bu hipotez hakkında düşünmemiştim ama içimde bir yansıma doğdu ve ailemizin geleceği hakkında kendimi sorgulamaya başladım.”

2 milyon takipçiye sahip fenomen, ilk duyurusunu yaptığında kısırlık konusunu zaten tartışmıştı. gebelik. Paola Turani, 8 yıllık çabanın ardından, tıbbi yardımla üremeye başlaması gereken ayda doğal yolla hamile kaldı. “Muhtemelen içinde bulunduğumuz durum göz önüne alındığında yardım almalı veya ikinci çocuk için PMA sürecini üstlenmeliyiz. Her halükarda bunu yapabileceğimiz kesin değil. Size dört yıl önce karşılaştığımız zorlukları anlatmıştım. Daha önce Enea'yı doğurmak için ne kadar acı çekmiştim, bana hamilelikle ilgili sorular sorulduğunda.”

Konuşması kısırlık konusunda farkındalık yaratmayı amaçlıyor. Paola Turani şöyle açıklıyor: “İtalya'da çocuk sahibi olmak için her yıl Tıbbi Destekli Üreme yöntemine başvuran yaklaşık 77-80 bin çift var ve bu sayı her yıl artıyor. En son DSÖ raporuna göre altı kişiden biri bu durumdan etkileniyor Yaşam boyu kısırlık, gebelik arayışını özellikle zorlaştırıyor Dünya nüfusunun yaklaşık %17,5'inde doğurganlık sorunu var.”

Ardından sözlerini bitiriyor ve takipçilerini düşünmeye davet ediyor: “İnsanların konu hakkında farkındalığını artırmak, insanların bazı soruların iyi niyetle bile olsa saygıdan dolayı sorulmaması gerektiğini anlamalarına yardımcı olabilir, çünkü bu sorular onları incitebilir ve sorun yaşayan insanlara zarar verebilir. ve zor durumlar yaşanır.”